onsdag 29 juli 2015

Egen köksträdgård är guld värd.

Precis utanför altandörren till baksidan av huset ligger vår köksträdgård. Den är inte stor – åtta pallkragar med grönsaker, fyra med kryddväxter och mot den svarta husväggen får tomaterna stå med lä i ryggen och sol hela dagen (i alla fall normala somrar). I bäddarna växer plocksallat, grönkål, svartkål, lök, morötter, mangold, sockerärtor och zucchini. Och i örtagården står salvia, timjan, rosmarin, dragon, citronmeliss, persilja och tre sorters mynta.
Det är inte stort och det är inte mycket, men glädjen och värdet överskrider med råge den blygsamma storleken. Att kunna gå ut och rycka några pinfärska morötter att smörsteka med nyplockade salviablad och sedan servera med lika nyskördad sallat och mangold! Då känner man sig rik på riktigt. Nästa år måste vi plussa på några fler odlingsbäddar!

Home grown tastes best. Our kitchen garden is situated right beside the terrace, close to the kitchen. It is not large – just eight small beds with veg and four with herbs. But the feeling of going outside and pick your own veg is hard to beat.









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar