torsdag 18 september 2014

Köksträdgården.

Redan i vintras bestämde vi oss för att anlägga en bättre planerad köksträdgård under våren. Den skulle ha mycket större odlingsytor, vara praktiskt placerad och harmoniera med resten av trädgården och huset. Och den skulle ha plats för både kryddor och grönsaker. Efter ett flertal olika förslag kom vi fram till att vi ville ha den nära huset och att den skulle bestå av sammanlagt 12 odlingsbäddar. För enkelhetens skull byggde vi med pallkragar som beströks med järnvitriol. Mellan bäddarna lade vi betongplattor. Snyggt, praktiskt och lättskött. Resultatet har varit över förväntan. Vi har översvämmats av underbara alien-zucchinis, ätit morötter i alla färger och grönkålen har varit en ständig del av måltiden. Och så kryddorna. Hur härligt är det inte att ta in en bukett med färska örter till middagen?

The kitchen garden. This spring we decided it was high time to create a new kitchen graden. It had to be smart and productive as well as esthetically appealing. We built the new garden with twelve raised beds. In between we put concrete plates as stepping stones. The result has been over all expectations and we have been almost self sufficient of veg all summer!

Korg med blandade morötter, zucchini och grönkål.

Vy över köksträdgården mot terrass och carport.

Kryddträdgården.

Ritning. 
Underbara ufo-zucchinis.

Tomaterna klättrar mot fasaden.

Klarröda Cheerios.

Fint med ettåringar bland grönsakerna.

Vinbär blev det också…

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar