söndag 31 augusti 2014

Sensommar och storstädning.

Både vi och trädgården behövde semester. Så vi packade in hela familjen i bilen och åkte iväg till Danmark, Malmö och Strömstad, innan det bar av hemåt igen efter drygt två veckor. Till vår eftersatta trädgård. Nej, eftersatt är ett för svagt ord. Det var kaos i rabatterna. Trots att man vet att man inte ostraffat reser iväg mer än en vecka blir man förvånad. Nässlor, tistlar och ärkefienden åkerfräken hade poppat upp både här och där, gräset hade växt in över kanterna och det såg allmänt risigt ut. Som tur är det lätt åtgärdat. Kantskärning, rensning och ansning gör underverk. Det är faktiskt få saker som ger så mycket effekt som kantskärning. Plötsligt ser man formen, rabatten definieras och perennerna får en ram att förhålla sig till. Många av våra perenner blommar på sensommaren, så det känns förstås extra viktigt nu när trädgården är som mest prunkande.

Late summer. After more than two weeks away on vacation the garden was in neglect and in desperate need of some loving care. 

I rabatten utanför terassen samsas Echinacea med Agastache och Veronicastrum.
Bilen strategiskt parkerad vid planket.
Helenium och Bistorta "Firetail".

Årets nykomling Aster amellus. 

Bistortans spiror tillsammans med Molinia caerulea

Vy från terassen mot portalen.

En engelsk bänk har hittat hem i en hörna i ytterträdgården.

Säger bara Eupatorium…

Det nya planket som förlänger carporten och stänger till skräphörnan bakom! 

2 kommentarer :

  1. Kjempefine bilder! Og fortsatt så mange blomster!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja det blommar för fullt ända in i oktober, vi har satsat mycket på sensommarblom för att förlänga säsongen. Ursäkta att svaret dröjde lite :)

    SvaraRadera